Energimassage

Traditionell japansk massage, eller så kallad Energimassage är en förebyggande behandling som utgår från kroppens energipunkter och sätter fart på kroppens energiflöden.

Blodcirkulationen stimuleras vilket förbättrar syresättningen i hela kroppen, lymfsystemet, som skyddar oss från infektioner, aktiveras och genomblödningen genom musklerna ökar. Om musklerna får syre och kan arbeta ordentligt så tänker vi klarare och orkar mera.

Den traditionella japanska massagen bygger, till skillnad från annan massage, på energigivande istället för avslappning. Man bearbetar samma punkter som vid akupunktur men istället för att sticka nålar i dem så masseras dessa punkter. 45 – 140 akupunkturpunkter behandlas.

Energimassagen är en snabb och effektiv massage som passar den stressade nutidsmänniskan som ofta har ont om tid men ändå vill må bra. Den används framförallt för att förebygga sjukdomar. En behandling på stol tas endast ca 15 minuter, på bänk 30 eller 60 minuter.

Att kropp och själ hör ihop har vi väl alla hört men tar vi det egentligen på allvar? Har Du balans mellan kropp och själ, låter din livsenergi flöda i balans, då mår Du också bra.